9 Mayıs 2012 Çarşamba

Kariyer.net Yusuf Azoz

kariyer.net'in Yönetim kurulu başkanı Yusuf Azoz Bey bu haftaki konuğumuz. Yusuf bey üniversiteden mezun olduktan sonra, Amerika'ya master yapmak için gidiyor. Amerika'da geçirdiği eğitim süresi ve sonrasında Bell Lab kökenli bir bilişim firmasında çalışan Yusuf bey, şirketin olsa da olmasa da olacağı kendi departmanını başlangıçtaki 8 kişiden genişleterek 60 dan fazla elemanı olan çapa ulaştırıp, yönetimim vaz geçmezlerinden birine dönüştürüyor.
Elde ettiği başarılarıyla Türkiye'ye dönme kararı alan Yusuf bey (diğer çağdaşlarının çoğu Amerika'da kalmayı tercih ediyorlar.) Türkcell'de müşteri katma hizmet yaratma hizmetlerinden sorumlu olarak çalışıyor.
Yusuf beyin çalıştığı sürede Türkcell konuşma, mesajlaşma gibi temel hizmetlerin yanı sıra, şarkı indirme, internet kullanıma gibi katma hizmetlerde büyük ilerleme kaydediyor. Tabii ki bu başarılar bu yüzyılın başlarındaki internet kullanımının Türkiye'de geniş alanda yaygınlaşmasıyla da doğrudan ilgilidir.
Yusuf bey'in Türkcell'deki başarılarını takip eden kariyer.net yönetim kurulu, Yusuf bey'e kariyer.net'in başına geçme teklifini sunuyor. Bu teklifin sunulmasının diğer sebebi de, kariyer.net'in çok hızlı büyümesi ve yönetimin daha ileri görüşlü kurumlas firma deneyimi olan üst düzey yöneticiye ihtiyaç duymasıdır.
Yusuf bey kariyer.net'e geldikten sonra Türkiye'ye has bir pazar özelliğinin farkına varıyor. Türkiye'de insanların elemana ihtiyacı olduğunda, genellikle eş dost ahbaplardan tavsiye alıyor. Yani bizim halk dilinde dediğimiz tanıdık referans ve bu durum orta , iç anadolu ve ülkenin doğularında daha çok belirgindir. Bu zinciri kırmak için, kariyer.net'in satış temsilcileri bu bölgedeki potansiyel müşterileriyle bire bir görüşerek internetten eleman alma prosedürünün geleneksel yöntemlere göre nasıl avantajlarının olduğunu anlatıyor.
Potansiyel pazar büyğklüğü inanılmaz olsa da , Kariyer.net'in mevcut pazar payı ardından takip eden rekabetçisinin neredeyse 4 katı kadar olup, mevcut pazarın yönetimi de çok önemlidir. Bu hafta itibarıyla kariyer.net'te güncel tutulan özgeçmiş sayırı 15 milyon 260 bin , yayında 41.439 iş ilanı bulunmaktadır.
Potansiyel rekabetçileri üzerinde duran Yusuf bey, Google'ın kendisine rekabetçi olabilme olasılığını şöyle yanıtlıyor. "Google yapmak isterse bizden çok daha iyi yapabilir, fakat onların bu pazara yönelik kaynak harcayacağını düşünmüyorum."
Niş market konusunda Yusuf bey, unisbul.com adında kurulan üniversite öğrencilerine yönelik iş arama platformunun 50% iş ortağı olduğunun altına çizdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder