24 Haziran 2011 Cuma

Mülâkat

aslında güzel bir şey, hep başkalar tarafından eziyet veya zorluğun temsili olarak yansıtılan bu süreç insana unutulan, ama her zaman aklımızda olması gereken bazı şeyleri hatırlatıyor:

MÜSABAKA: yarışma sözcüğünü hep dile getiriyor ve kendimizi uyarmaya çalışıyoruz. Fakat ofis veya okul ortamında direkt karşılaşmadığımızdan dolayı pek etkili olmuyor. mülâlatlar ve brain storm yardımıyla bu kavramın yalın anlamını bir daha hatırlamış gibi oldum.

MÜCADELE: ara sıra çalışıp, yeterince para kazandıktan sonra bir süreliğine mola vermeye alışkanlara mülakat yapmalarını tavsiye ediyorum. Böylece hayatın ATV'nin ikide bir reklam sıkıştırılan dizileri gibi bir şey olmadığını hatırlarlar umarım.

İŞ-ÖZEL HAYAT : Tanıdığım insanların bir kısmı yada boğaz keyfine kapılır gider, hayatın acımasız olduğunu kabüllenmeye çalışır, yada laboratuvarda kamp kurup sezgisel hayattan uzaklaşıp , basit bir matematiksel dünyanın kulu olmaya razı olurlar. Umudum şu ki, mülâkat onların hayatında bir ufak değişiklik , sanki bir soğuk su duşu almak gibi his verebilse , onlar da etrafındaki dünyaya artık farlı bir gözle baksalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder